Stockholm 27/3 - 29/3 2012

Julia Westman, Helena Bäckman & Maria Lundbäck
Laroy
Foto: Robin Hultman tagna från stureplan Laroy

Måste säga att de har varit 3 st fullsäkade dagar i storstaden, vi har hunnit med så sjukt mycket på tre dagar.
Vi började vistelsen med att fara till riksdan, på föreläsning, vara ute och promenera, labba på vetenskapenshus, vara på KTH, Shoppa, Vara på tekniska museumet, se 4d bio, festa, besöka en moske, besöka kista, shoppat, träffat Robins kusin, ätit glass och bara varit.

Den här resan var faktsikt riktigt kul, man fick som försmaka studentens goda tider som snart är här för oss. Här kommer även några bilder från Laroy. Var lite skillnad från att gå ut i kalix. Ni får ursäkta den mindre skarmiga bilden på mig. VET INTE va jag håller på med. HAHA!

Hur som helst var det helt lagomt att vara 3 dagar om man edast kommer dit för shopping, och skola. Om man träffar släkt med mera så hade man behövt vara lite längre. Kan visa senare vad jag köpte! Men nu är verkligen allt klart till studenten så de känns riktigt bra.




Dagens träning

Idag har vi tränat och haft ett leende på läpparna hela tiden!
Idag har jag nämlingen gjort  6000 rörelser till Just dance, kan lätt säga att jag svettades en del.

Lördag, nykter lördag

Kan inte säga mer än fan va skönt att ha en nykter helg. Inte för att jag brukar dricka så ofta. Men vi laddar upp för utgången på onsdagkväll. Tror att det kommer bli riktigt kul.
Just nu håller jag på att planera vad jag ska ha med mig när vi far till Stockholm, och hit tills har jag kommit fram till det här!

- Svarta jeans
- Svarta Tygskor
- Brun skinjaka
- Mellan stor handväska
- En sötare top till tidsdagen
- En party outfit
......
Sedan  vet jag inte riktigt vad mer de blir, men mer blir det! :) Kommer bli så skönt att komma iväg för en gång skull. Och den 27 maj kommer bara närmre och närmre. Vilket man är glad för!


Fredag


Nu är jag hemma hos min sötnos från  att ha slutat skolan även från att söka jobb, man får hålla tummarna.
Nu ska vi ta de lungt tills det är dags för middag, vilket kommer bestå av hemmagjord pizza.  Senare ikväll får vi se vad som händer.




Onsdagens och torsdagens träning

Hatar att vara sjuk! Tur att man börjar återhämta sig nu! Hur som helst kan man inte bara sitta still och ha ångest för att man inte får eller kan träna pågrund av att man är sjuk. Men igår unnade jag mig lite träning samt idag.

Gårdagens träning
- Landbandy med klassen i ca 40 min eller vad det var?
- En 5km promenad med Malin -250kcal

Dagens träning
- 4km prommenad -230kcal  



Tillbaka till ruta 1...



Just nu känns det verkligen som att jag är tillbaka på ruta ett, att jag inte tar mig någonstans. Att jag aldrig kommer att lyckas med mina mål, att den där fina figuren bara försvinner längre och längre bort. Har ingen motivation längre och jag blir bara så himmla besviken på mig själv. Skulle nästan behöva en galen rysk som skriker åt mig vad jag ska göra. 

Men jag älskar verkligen att träna, allt från att gymma till att spela i lagsport. Jag älskar även att känna den där härliga träningsvärken efter ett grymt träningspass då man verkligen har tagit ut sig till fullo. Men när jag ställer mig på den där crosstrainern och ser tiden, kalorierna och ja allt blit jag inte taggad utan tvärt om jag blir stressad och hetsar.

Nå väl, jag ska försöka hitta rätt igen, hitta glöden, motivationen som gör att jag kommer på rätt spår igen.. Hoppas den dycker upp snart igen.

Tisdag

Jag hatar verkligen att vara sjuk. Att inte kunna träna lika mycket som förr endast ta någon lätt promenad lite här och där. Det är även ganska tungt att vara inne i en pluggperiod när det gäller skolan. Massor av skolarbete som ska va klara inom snarframtid. Nå vål, nu ska vi inte gnälla här. Idag är det tisdag och jag har haft en lektion. Innebär att det finns massor av tid att plugga inför prov och med mera.

Hittade även en ganska så passande bild!

 


Monday, It's monday!

Hejsan
Imorse när jag vaknade kände jag mig ganska hänging och jag vet inte alls hur många gånger tanken slog mig att jag skulle stanna hemma och sova. Men jag sket i att jag var hängig och gjorde mig klar för skolan. De var bra trotsallt. För jag hann med ganska mycket på skolan. Även efter skolan, testade även att dricka en drink till lunch, måste säga att man håller sig mätt 3- 4 timmar med en sådan drink så om ni är tjocka/överviktiga/mulliga som mig så kan ni testa den. Dock vet jag inte om de ger resultat ännu men vi får väl se.

Just nu så sitter jag och kämpar med att skriva ner de sista orden på min idrott B uppgift så den blir så bra som möjligt. Medan en viss person ligger och "pluggar" breved mig. Blir en anning trött när man sitter breved så bestämde mig för att ta en paus i mitt pluggande för att skriva här. Idag insåg jag hur nära studenten verkligen är och hur få skoldagar de är som återstår. Fick lite panik...

Nu ska jag åter gå till mitt skolarbete
Puss på er!

Sun sun sun

Idag blev jag väckt av att höra "Julia, ser du vad det är för väder ute?" De är fan rätt man ska inte sova bort en solig dag när det finns möjligheter att göra något vettigt av den. Det är bara de att jag är så hemskt morgon trött. Men när jag väl är uppe ur sängengår de hur bra som helst.
Nå väl, dagen har bestått av att sitta och steka i lä, de var ca 16 grader varmt där vi satt. Sedan har vi kört skoter och bara varit. En helt okej Söndag om jag får säga det sjäv :)

 


Igår var det klassfest

och riktigt kul var det.
Vi åt middag på kina resturangen vi 20.00 tiden sen så började festen. Vi lekte en massa olika roliga lekar. Kan bara säga att mitt lag ägde de andra. Kan ha berott på att helena var på mitt lag men vem vet. Hur som helst var det riktigt trevligt. Vid halv ett tiden så for de flesta från klassen ut på valhall men jag for och åkte bil med Robin och Malin istället. Var inte alls sugen på att fara ut igår. Men vi hade de trevligt i bilen vi.


Så här såg jag ut igår, jag hade på min nya klänning, Jag älskar den den är som en t-shirt uppe och sen går den ut nedanför brösten. och i ryggen är det en fin öppning.
Jag får ta och visa den bättre någon annan gång :)

vem behöver lösögonfransar när man har egna ;)


avnjuter min första drink


Efter två timmars plugg..

är man ganska så slut. Nu ska jag fara på stan och köpa lite nödvändigheter. Sen ska jag äta lunch. Sen blir det att plugga lite till! :)


Lägger även upp en bild på min söta syterdotter, som jag fotade när det var sensommar.
Se va söt hon är, värsta modellen.

Godmorning

Idag är det en ny dag med nya möjligheter. Mycket som ska hinnas idag. Har som sagt ett fullsäckat schema. Skolarbete, städa rumet, projektarbete och sedan är det klassfest. Kommer nig bli riktigt kul, dock vet jag inte än om jag ska dricka på grund av min förkylning. Får dock se hur jag mår ikväll.


Gårdagens träning

Igår var jag sugen på att köra ett pass så jag och Robin for till gymet. När jag var där tänkte jag nu kör jag konsition för hela slanten men när jag väl var på springbandet kände jag huront de gjorde i halsen. Körde endast 10 min kondition pågrund av min hals. FAN vill inte bli sjuk nu! Vi ska ju till stockholm snart med klassen och teknikklassen. Hur som helst så blev det att fokusera på ryggen detta gympass och avsluta med mage. Det såg ut ungefär så här:

Kondition
- 10min Springbandet -98kcal

Rygg
- Trycka bak vikter med hjälp aqv ryggen 12'4
- Ryggaqbs med 10 kg vikt 10'2
- "dyckande" ryggabs 15'2
- rygg och axel rodd i maskin 12'3
- när man drar ner vikter 12'3

Mage
- 100situps med 3 kg medecinboll
- En planka

Kommentar:
Kan inte säga att jag är nöjd över detta pass, för då skulle jag ljuga. Visst jag var svettig, visst jag fick känningar i halsen. Men nöjd blir man inte av ett sådan dåligt pass. Tur att man har lite träningsvärk i ryggen som en belöning. Nu måste jag verkligen hålla koll på vad jag äter. Längtar till mitt pulver kommer.



Godmorgon världen

Idag är det fredag och denna fredag spenderar jag med att stiga upp tidigt göra bort lite skolarbete samt städa upp lite i mitt rum. Klockan halv 12 idag ska vi fara ut på en klass dag och grilla vid vassholmen. Kommer bli riktigtroligt. Ska ta med kameran så jag kan lägga upp några fina bilder senare.


Friday Im in love

Jag kan inte sluta dreggla när jag ser dessa snyggingar. Det måste vara min absoluta favorit, höga jeansshorts med anntingen spets eller med nitar. Give me now! Jag hoppas jag hinnat ett eller fler par av liknande jeansshorts. För hoppningsvis så finns det ett par i Stockholm.




Gårdagens dagens kost

Frukost
- Hallonkräm med A-fil,  Apelsinjucie, Te och en hårdbrömacka med 2 ostbittar utan smör. 272Kcal

Mellanmål/Lunch
- En kycklingbauget med ett mjölkglas ca 330kcal

Middag
- Fläskkotltletet med 2 små potatisar och sallad ca 310 kcal

Efter gymet
2 digestivekex med en ost skiva på ca 200 kcal

Summa:
1112Kcal

Jag är så lycklig...


för igår så fick jag min klänning. Den satt faktsikt väldigt bra dock var den lite förstor och väldigt för lång så jag ska kontakta en sömerska så att hon kan fixa det. Även prata med Sanna så att vi kan testa balfrisyr och testa att sminka mig själv. Nu har jag nästan allt klart till studenten, Studentklänning, Balklänning och Balskor nu är det endast studentskorna som saknas.

Jag har dock lite panik, det är inte alls långt kvar till studenten. Och allt måste vara klart innan vi far till turkiet. ALLT förutom fondation genom att man kommer bli lite brunare.
  


Klickat hem

Tänkte testa något nytt!
Jag har nu beställt hem det här pulvret och tänkte testa det i 20 dagar, de är till för att minska kroppens fett och behålla muskelmassan. Vi får väl se hur det ska gå. Jag tänkte äta det som lunch varje dag på skolan, mest för att kunna hålla sig mätt längre. Det sägs att man håller sig mät 3- 4 timmar.

Kärlek

Tumblr_m0mm49kyo01rrux2fo1_1280_large

Just nu..

har jag 2h och 40 mins hål, så jag försöker göra någon nytta och fixa min portfolio till slutet av Foto A kursen.
här får ni ett smakprov på hur en av mina bilder kommer se ut.


Dagens Kost

Frukost
- A-fil med jordgubskräm, jucie, hårdbrömacka med ost, Te Ca 310kcal
Mellanmål
- Mini Blod apelsin Ca 40kcal

Lunch
- Plättar men lite sylt och broccoli Ca 300kcal


Middag
- Kyckling pasta med phillaost och citrongräs och vitt bröd  Ca 450 kcal

Summa:
1160kcal

Ge mig sommar nu!


Monday morning

Godmorgon alla läsare!

Idag började skolan igen, men man kan inte riktigt säga att det har bröjat till 100% för oss NVare. En av våra mentorer är nämligen ledig vilket innebär skola på halvfart. Har dock tänkt att komma till skolan varje dag hur som helst för att göra bort lite skolarbete och passa på att gyma på dagstid. Kommer nog bli en bra vecka.

Jag började dagen med en jätte god frukost, testade något nytt jordgubskräm med A-fil. Det var faktiskt jättegott och till det drack jag ett glas jucie och en macka. En riktigt bra start på dagen. Efter frukosten for jag till gymet där jag körde:

Kondition
- 10 min crosstrainer - 137kcal

Ben
- Innerlår i maskin 15'6
- Sittande maskin och trycka benen uppåt 10'3

Kettleball
- En armspress med 6kg kettlebell 20'3
- Djupa benböj med 6kg kettelbell 5'3, var av 5 med ett skjut så man pressade vikten över huvudet när man ställde sig rak.
- Magövning man står rakt och lutar sig snett och spänner magen hela tiden, 6kg kettlebell 12'3

Mage
- 100 situps med 3kg medecin boll
- 2 st plankor ena med en tvist så man gungar fram och tillbaka.

Helt okej pass.

helgen som har varit

Shit va tiden går fort. Blev ju nyss helg. Aja hur som helst så har jag umgåts med min syster och hennes familj i helgen. I fredags åt vi tacos och såg minuten och hade de riktigt mysigt. Och lördagen bestod av att vara ute och åka madrass med Wilma. Det var faktiskt ganska så kul. Men största delen av Lördagen bestod av att baka en tårta, det var den första tårtan jag någonsin har bakat. Men god vart den. Den har nog minst 2000 kcal i sig. Dock orkar man endast bara en liten bit. 

Hur som helst anledningen till att jag bakade den var för att vi inte har firat min födelsedag, och när vi firade den så fick jag lite presenter av min syster och hennes familj. Jag fick en orange kettlebell med vikt 6 kg, En hjärtformad springform, en kockbok och en vinflaska. Även två armband och 3 teckningar. Blev riktigt nöjd..
På kvällen åt vi fläskfile och sedan bar det av för att bowla, där jag förlorade. Var inte alls bra. Sedan for jag vidare på andra festligheter.
 
Nu ska jag vila lite och sedan packa för att äta middag hos hjärtat även sova över hos han.

Dagens träning

Där jag trivs, på gymet. Idag trotsade jag vädret och for och körde veckans fjärde pass.
Idag blev det ett pass som gick till så här:

Kondition
 - 10 min crosstrainer
 - 10 min rullbandet, med inställning vikt minskining
     - 220 kcal

Biceps
 - 2 olika övningar med 5kg hantlar 20'3 på vardera övningar.

Kittelball
 - Svingning med en kittelball 8kg tror jag den vägde. 10'3

Triceps
 - Dips i maskin 11'3 med 27,5 kg

Mage
 -100 situps med medecinboll med vikt 3kg.
 -2st plankor



Ego time.



Var bara tvungen att lagga upp dessa bilder, Visst är den längst ner lite läskig, skuggan faller på ett skumt sätt och bilden är knäppt rakt framifrån! ;)

Idag kommer min Syster

Som sagt så kommer min syster idag, kommer bli riktigt kul. Dock har det tagit ett bra tag för dem att komma men ikväll ska vi då fira mig som fyllde år 5 feb. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Hur som helst ser jag fram emot den här helgen. Dock är det väldigt oklart om jag ska ut på lördag eller så. Mitt vad det är så kanske jag dycker upp på hotelet.
 
Här är en väldigt gammal bild på mig och min syster, kan lungt säga att jag är glad att jag har skippat den där hårfärgen. Trivdes i den när jag väl hade den men nu tycker jag att den inte alls var så fin.

Fredag

Nu var det äntligen fedag, Shit va lovet har gått fort. Helt sjukt när man tänker på det. Under det här lovet har jag hunnit med en hel del. Har jag:


Och listan kan bli ännu längre! Är fan stolt över mig själv att jag inte har sovit bort detta lov.

Nu har man...

hälsat på min mormor, vilket inte var bra för den här "kostdagen".
Blev bjuden på fika.. Vilket innbär att jag har ätit för hela slanten idag. Tur att man har förbränt en del.

Imorgon ska jag, Robin, Malin, Hanna och kanske Mad fara till Luleå för att spenera lite pengar och ha det gött.
Men innan det ska jag städa och rensa upp i min gaderob, här ska de slängas en hel del! är så less allt detta stök.  Önska mig lycka till!

Om ni är snälla kanske man lägger upp en före och efter bild, vem vet! ;)


Onsdag/ dagens träning


Idag var det då Onsdag, och jag och Robin steg upp vid 8 tiden i morse för att äta frukost och sedan for han till jobbet men släppte av mig vid goldengate. Så jag tog mig en morgon promenad. Det var riktigt skönt och inte alls kallt, var nog för att jag hade klätt mig ordentligt. Hur som helst vid 10 tiden for jag till Madelene för att väcka henne och sedan fara ner på stan och panta Martins tomburkar. Haha! 
Sen så for vi till Martin igen där vi åt lunch och sen kom Sofia och Eleanor och hämta oss så for vi till myggan för att ta oss en fika.Sen blev det att gå hem.  

Har förbränt hela 550 kcal på min lilla promenad.

Dagens Träning


Idag for jag och Robin till gymet och körde ett pass, mitt pass bestod av :

Kondition:
 - 13 min på rullbandet - 100kcal
 - 10 min på cykeln - 120kcal
 - 10 min crosstrainer - 112kcal
   Summa: -332 kcal

Biceps:
 - 20'3 varanan arm pendlande ståends med 4kg hantlar
 - 10'3 båda hantlarna samma gång

Mage:
 - 100 st situps
 - 3 plankor

Fy fan va skönt pass, gillas! :)

Tisdagen

Denna tisdag har varit great!
Jag och Robin vaknade vid 10 tiden och åt frukost sen så ringde vi Hanna och malin för att höra ifall vi skulle fara ut och grilla. Och de var på, så vi packade ihop en massa grejer och så for vi ut med skotern.
Blev att fara till grillkåtan mittemot setra.
När vi väl var där tog det ett tag att få igång elden men tillslut gick det och vi njöt i solen och grillade korv. 
Mysigt värre kan jag allt säga. 

Tänkte bjuda på en mysig bild från idag.

Dagens kost



Frukost

Två hådbrömakor utan smör , ett ägg, lite gurka, en morot, ett glas provova blåbär och te. Ca 290kcal

Lunch
En bar och en loka Ca 212kcal

Middag
Kebab kött i pitabröd med sallad och sås 330kcal

Övrigt
Kiwi 2st och naturgodis ca 300kcal

Summa:
1102 kcal

Gårdagens träning!


Glömde som sagt att skriva hur det gick igår på träningen. Jag och Robin for och tränade, jag körde:

Kondition
 - 10 min cykling - 110 kcal
 - 20 min crosstrainer - 240 kcal

Triceps
- 3'10 triceps på bänk med ett ben rakt och ett rakt. 
- 3'10  stånde, lutandes och dra ett rep framåt

Rygg
 - 3'10 ryggabs med vikt på 10kg +15 st utan vikt.
 - 3'10 bakvända flyes  

Mage
- En planka, 60 situps. 
  
Riktigt skönt pass!

Måndag

Då börjar man lovet med att stiga upp klockan 08.30 och sedan äta frukost för att tagga upp för en riktigt lång prommenad. Först tänkte jag gå till gymet och träna opch gå tillbaka men jag hörde med malin istället för att höra vad hon gjorde och vi for ut och gick istället.

Det blev en prommenad på 3h och 15 min och samanlagt blev det 2mil. och vi förbrännde 1000kcal. Detta är vi väldigt nöjda med och här kommer lite bilder av våran promenad.



Vi chillar lite på de sista bilderna! ;)


underbar start på lovet!


Gårdagens träning



Igår for jag och Robin och körde ett gym pass. Jag började köra kondition 30 min på löparbandeet där jag powerwalkade i bake och även joggade och sprang vissa bitar dock på jämn mark. Det roliga med att träna kondition är att man verkligen börjar känna att man börjar orka mer än vad man gjorde förr. T.ex så power walkade jag förr på bandet med en hastighet 6,4 och tyckte att de var jobbigt men igår körde jag på 6,9 och till och med på 7,0 och tyckte de var ganska så jobbigt. 

Hur som helst efter man var klar med kontioton delen så körde jag lite bröst, jag körde flyes med tunga vikter, 3'10 och sedan dips i maskin även där tungt. 3'10. Sedan pressade jag mage, med att köra 100 situps med en 3kg boll som vikt. även  två plankor på det.

Om man ska summera det här passet kan så tyckte jag att jag hade kunnat ge mer. Är alltså inte nöjd med det, även fast jag var helt slut och även fast jag har träningsvärk idag. Så tror jag att jag hade kunnat ge mer.
 


Dagens Kost




Frukost:
Fil med färska bär, jucie, ett hårdbröd med skinka och te. Ca 272 kcal

Lunch:
Blodpudding med sylt, och grönabönor och rivna morötter. Ca 500 kcal

Middag:
Potatismos med fiskpinnar och mjölk till ca ca 360 kcal

Summa: 1132 kcal

Länge sedan..

Nu var det länge sedan igen. Dock så blir det så när man har mycket i skolan. Imorgon har jag ett stort fysik prov om magnetism. Känner att jag kan det hyffsat bra, men ska väl repitera lite formler med mera ikväll.

Tänkte lägga upp en kost dagbok för dagens kost. Så ni ser hur det går för mig. Har väl slarvat lite på senaste tiden vilket har innebärt att jag har 0gått +0,5 kg. Inte bra alls, men bara att ta nya tag. Har 3 månader och 5 dagar på mig att gå ner några x antal kg. Drömen är väl 6 kg till eller liknande och det borde inte vara allt för svårt? 

Det roliga är att man får höra av folk att det syns att man har gått ner i vikt, och det gör verkligen en taggad. Det är ca 1 månad kvar tills jag får min nya balklänning. Vill bara att den ska komma så man kan bestämma vilken av de klänningar jag har beställt som jag ska ha på balen. Nu när jag har gått ner sitter min förra klänning perfekt på mig. Hur som helst är det mycket att funder kring... 


RSS 2.0